Tuesday, 17 July 2012

Cara - Cara nak tukar templete ke Blogskin



Heloo olss ramai yang tnye macam mane erk nak buat blogskin ..mudah sahaja ..tak kisah la pkai tempelete ape pun nak tukar kepada blogskin korang kena tekan dekat dashbord blog korang tu dekat templete then korang tengok kat bawah sekali ade tulis "revent to classic templete "
*klik untuk lebih jelas

so korang tekan tu .. then lau dye kuar "upgrade your templete " korang jgn tekan coz tie jadi balik tempelete yang asal ..

lepas dah klik tu korang kosongkn kod korang dekat kotak kod then korang serch la blogskin yang korang nak tu then dekat blogskin yang korang bkak tu macam mane nak ambik kan ?? mesti korang tertanye2 kan so cara dye korang tgk dkt bwh pic preview blogskin tu kat bawah tu ade 
tulis "blogger main " klik kat situ then secara automatik dye akn dowload then save kat notepad korang so nak kod tu korang bkak notepad tu then copy kesemua kod tu then paste dekat tempat kod 
sebelum korang save baik korang preview terlebih dahulu takut kod dye tak betoi so dah puas dan rase dah selesai betulkn kod korang save dan itulah hasil dye ..

*kotak kod

*dowload blogskin
*peringatan : semua blogskin yang di dowload perlu di edit terlebih dahulu 
contohnye : about me , link ngn stuff

Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa datang lagi

No comments: