Monday, 23 July 2012

Perkahwinan remaja di usia muda


Assalamualaikum n heloo olss my readers ..  arinie dah masuk 4harie kita berpuasa . hope arie puasa anda ceria selalu .. arinie nak cte cikit sal story perkahwinan yang menjadi mulut orang n menjadi cte dekat FB , twitter n blog pasal seorang remaja muda berkahwin.. iaitu Syafiq yang berumur 16 tahun dengan Yana yang berumur (14 tahun)

Kahwin muda ??
tak salah kahwin muda .. kenapa orang nak pndang cgt negative kalau kahwin muda sesungguhnya dlm islam mmg sudah digalkkn kita untuk kahwin muda so tak salah pun anak muda ini kahwin muda jgn kite sesekali pkir hal negative terhadap mereka  sebab kawan aq pun ade kawin muda but cuma yang beza dengan remaja ney dua2 muda yang kawan aq ney pulak suaminye sudah berumur 20 lebih tapi dia masih berusia 16 tahun  pada tahun ini.. tapi skunk dye dengan suaminye hidup bahagia ..
kan3 ?? so jgn kate pandang org ke arah negative sekurangnye diowg dah elak dr melakukan maksiat sbb bile dah kawin ia sudah pun Halal tak de la berlaku kena cekup ngn jbtan agama la tak de la buang anak so think positive n Syaitan pun akan menangis jika berlaku perkahwinan sbb dye dah ssh nak hasut untuk melakukan maksiat lebih banyak .. masyallah bertapa besarnye sesuatu "perkahwinan " itu .. so kepda anak muda ini sy ucapkan tahniah kepada anda berdua .. semoga bahagia ke anak cucu .. aminn

Rasulullah bersabda :
" Barang siapa diantara remaja berkahwin dalam usia MUDA, maka menangislah syaitan. Dan ia (syaitan) mengeluh : Aduh celaka aku, agamanya telah terpelihara dari godaanku. " - HR . Ibnu 'Addi
♥♥♥ KAHWIN MUDA ITU MANIS ♥♥♥

bagi sape yang tak tengok lagi video perkahwinan mereka sila pergi ke link ini :-


photo - photo semasa perkahwinan mereka :-














Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa datang lagi

No comments: