Tuesday, 30 October 2012

5 Sebab Perempuan Tertarik Dengan Bola

HelOOoooooo my readers .. anyosayo ...
sory lame nabila tak berupted kat blog ney dah banyak arie dah terasa rindu
sangat2 kat blog ney .. so arinie nabila nak bukak satu story ..hoho..
to sape2 yang follow nabila then nabila tak follow balik nabila minta maaf nabila busy cikit tie nabila follow 
and kepada segmen yang nabila join nabila cmfirm aq blogwalking bile nabila free tie buat mase skunk nabila still busy so tak dpt nak blogwalking .. hewhew
Disebabkan skunk ney EPL tak abis2 ag then baru2 ney kecoh Twitter n Facebook
duduk cite pasai perlawanan EPL iaitu Chelsea Vs MU .. 
ramai yang tak berpuas hati dengan perlawanan itu tak kire jantina tak kire tua atau muda
Tapi bile perempuan minat bola mesti ade sebab dye betul tak sebab 90 % perempuan jarang layan bole yang diowg tahu layan telenovela ,k-pop ,drama and .... lain2 ag.. so arinie nabila nak share 90 % sbb yang kukuh perempuan jadi giler bola
10 sebab perempuan minat bola :-
1. Pemain yang cute dan Hensem
- perempuan normal la kalau tengok lelaki ensem sape tak nak kan comfirm la minat  kan ..
2. Pemain bola semua famous
- perempuan kalau dapat kawin lelaki yang famous or Hotstuff mesti bangga tak ingt sampai kembang abis bulu hidung .. n satu ag pemain bole semua masuk TV kalau kawin ngn diowg free2 la dapt masuk free masuk paper .. 
3. Tertarik dengan Body Pemain Bola
- ney sifat perempuan yang suke body atlet .. memang nampak smart .. konon2nya fikir dlam kepala otak tie kalau perompak mai boleh selamatkan dye sebab badan berketul2 .. haha
4. Minat sebab BF minat bola
- Perempuan yang setia ngn BF dye sesetngah tu sanggup lakukan ape sajer janji BF dye tahu yang dye adalah perempuan yang terbaik bagi BF dye tu .. so kalau BF dye minat bola dye terpakse join gak lau tidak cmfirm tie lau BF ajak p stadium dye tak p BF dye ngajuk pulak .. atete
5. Memang minat Bola 
- sesetengah perempuan ade jugak yang betul2 minat bola tak de kena ngn 4 sebab kat atas kalau 4 sebab kat atas cmfirm dye tak tgok bola tp just ambik2 tahu macam tu jerr lau ambik tahu pun pasal pemain jerr .. yang ke 5 ramai la jugak perempuan kat dunia ney yang betul minat kat bola tapi bukan 100%
so sebab yang ke 5 ney tak semua yang betul2 minat tu sbb dye "Tomboy" tapi dye memang minat bola dari kecik ..mungkin dye minat bola sebab family dye selalu layan bola n macam2 sebab ag tapi buakn 100% yang mempunyai sbb ke 5
contoh gurlz minat bola :-
#team chelsea

*ney nabila punye FB .. hoho 

nabila jugak giler bola sebab semua family nabila layan bola n paling penting nabila minat chelsea sbb semua family nabila suke dekat team chelsea then nabila terjebak  kerana sebab yang ke 5 n sebab yang pertama .. hehe

5 jer sebab yang nabila dapat tahu n dapat ambil selepas disiasat .. hoho sbnrnye bnyk tapi kebanykkn yang bnyk tu sbbnye same jer .. so nabila nak minat maaf kalau ade yang terasa hati dengan sebab kat atas ney tak semua sebab kat atas ney ade kait ngn perempuan lelaki pun ade *kalau ade .hoho and sebab kat ats ney pun tak de kena ngn sape2 .. just nak enjoy .. tapi ade maybe ade yang betul ade yang salah..
Fikir - fikirlah .. sekian ...

Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa datang lagi

Monday, 15 October 2012

Menjejak ke Dunia Blogging



Assalamualaikum ..
helooo2 olls .. ahlan wasahlan .. sawidikapp .. anyoo ..
dah lame rase tak updated blog .. lame ke ?? hehe 
baru jer beberapa hari jer abaikan blog ney dah rindu nak updated. hehe
harinie nabila nak share ngn korang kisah nabila terjebak dalam dunia blogging ney
nabila strt berblogging ney time umur nabila umur 17 tahun .. haha
means tahun lepas la kan .. nabila strt blogging disbbkn nabila join kem IT 
nabila tertarik jugak dlm blogging ney sbb tgk kawan nabila pun ade blog
so rase jelly la kat situ ade la jugak rase nak ade blog
tapi nabila join kem IT tu sbb nabila nak bljr photoshop last2 semua kena bljr coz nabila
ney students IT so terpakse la ikut kem tu hari demi hari .. 
so first nabila join dlm dunia blogging ney mmg agak kekok sbb first time la katekan
sampai 2kali nabila buat blog .. haha kelakar kan nabila try nak buat blog mcm blog kwn nabila
tu tapi tak jadi2 tu la psl blog nabila smpai 2 then still tak ptus asa nabila buat lagi blog dan lagi 
smpai la blog ke 4 .. so dah smpai blog ke 4 nabila dah mcm fed up dah kan so nabila suruh la kawan
nabila editkan blog nabila .. so dye edit la .. hehe then lepas dah dye edit nabila terbuka 
hati nak tnye jiran umah nabila mcm mane dye edit blog dye cite la yg dye edit blog semua dr
tutorial lysaa.. so nabila pun strt la kat situ dan smkin lame semakin hari semakin dan semakin
nabila dah pndai dalam berblogging tp tak la pndai cgt ade lagi yg perlu nabila belajar

nabila nak ucap thnkz to tutorial :-
akak lysaa
adik faqihah husni
nabila medan
kak meera *tolong nabila berblogging
ekin *tolong edit blog 
anis *support nabila dalam berblogging
fiz graphic *for doodle
itu sahaja kot cite nabila tu pun nabila rase dah pnjg kan nabila cite secara details lagi
la dah boleh buat karangan kan3 .. hehe yang penting nabila enjoy dalam berblogging ..:)




Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa datang lagi

Saturday, 13 October 2012

Anak yang Soleh & Solehah disayangi Allah

ASsalamualaikum sekali lagi .. ahlan wasahlan ya wahai bloggers semua
arinie nabila terbuka hati nak share kat korang tips untuk jadi anak yang soleh *bagi lelaki dan Solehah *bagi perempuan .. nabila just nak share shj walaupun nabila rase diri nabila tak de la sempurna sgt .. coz mmg setiap org ade melalukan kesilapan bak kata mat lutfi "normal people do a mistake "
so tak slah kite kongsi ilmu kpade kwan2 .. so korang kalau nak pahala bnyk korang buat lah insyallah dipermudahkan .. dan ALLAH juga suke pade anak yang soleh & solehah



18 Tips untuk menjadi Anak yang Soleh & Solehah

1. Sentiasa bermanis muka apabila bercakap atau memandang wajah ibu bapa kita.

2. Selalu 'meringankan tulang' untuk membantu ibu bapa dalam kerja-kerja yang mudah di rumah.

3. Membuat sesuatu kerja yang sepatutnya kita kerjakan tanpa periu disuruh atau diarah oleh ibu bapa kita.

4. Jangan merungut atau mem-bantah di atas segala arahan atau suruhan ibu bapa kita.

5. Sentiasa mendoakan keampu-nan dan kesejahteraan untuk kedua ibu bapa kita terutama sekali selepas solat fardhu.
6. Amalkan budaya salam dan mencium tangan kedua-dua ibu bapa sewaktu hendak keluar atau masuk ke dalam rumah.

7. Memohon kemaafan daripada ibu bapa setelah kita metakukan sesuatu kesalahan atau kesilapan.

8. Mengucap salam dan memohon ampun daripada ibu bapa sebelum kita tidur malam hari.

9. Tunduk dan bersopan sebagai tanda hormat apabila berjalan di hadapan ibu bapa.

10. Bercakap dengan lemah lembut, tidak berkasar serta tidak meninggikan suara apabila bercakap dengan ibu bapa.

11. Sewaktu makan, biarlah ibu bapa kita yang menjamah makanan terlebih dahulu.

12. Jangan selalu meminta-minta daripada ibu bapa terutama sekali sesuatu perkara atau benda yang tidak perlu ataupun yang tidak munasabah.

13. Sentiasa redha, bersyukur dan menerima dengan hati yang terbuka terhadap setiap pemberian daripada ibu bapa.

14. Belajar dengan tekun dan ber-sungguh-sungguh seterusnya berjaya dalam pelajaran sebagai suatu hadiah istimewa daripada kita untuk ibu bapa tersayang.

15. Sentiasa bersikap jujur dan tidak bercakap bohong dengan ibu bapa kita dalam setiap perkara walaupun kita yang bersalah.
16. Sentiasa membiasakan lidah kita untuk mengucapkan 'terima kasih' di atas segala pemberian dan nasihat daripada ibu bapa kita.
17. Sentiasa berusaha untuk menggembirakan hati kedua-dua ibu bapa kita sama ada dengan perkataan, perbuatan mahupun sikap kita.

18. Sentiasa patuh kepada perintah Allah S.W.T dengan tidak me-ninggalkan solat kerana anak yang soleh juga merupakan anak yang taat pada perintah Allah S.W.T.



Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa datang lagi

Tuesday, 2 October 2012

Jum bElajar Bahasa Perak :)







helooooo2 ollsss .. jumpe ag .. wink3
nabila arinie nak ajr cikit kat korang tentang bahasa perak 
maklum la nabila kan mmg anak jati perak dan jugak nak jati gerik .. hehe
so arinie ade dua bahasa perak nabila nak ajar 
first bahasa perak  pekat .. means .. asal dr kuala kangsar,bota ,parit buntar
then bahasa gerik .. bahasa tempat lahir nabila :)

meh3 kite tgk ney bahsa perak pekat :-

*klik untuk lebih jelas


ney pulak bahasa gerik :-

*klik untuk lebih jelas

kalau korang tgk mmg berbeza cgt3 kan kedua2 bahasa ney walaupun dr negri same
kalau korang perasan bahasa gerik dgn bahasa kelantan nak same kan sbb kelantan dgn gerik tak jauh pun ..dan ade sesetangah org gerik diowg ckp mcm loghat kedah sbb gerik dye penghujung bg negeri perak so gerik hampir ngn kelantan n kedah tu pasal bahasa diowg nak dekat same .. hehe 
btw bahsa gerik yg kat ats ney tak semua org gerik ckp sbb bahasa kat atas ney mmg bahasa org kampung yg ddk kat gerik .. sbb kat gerik mcm misalnye ade kampung pahit .. tp dye takkn ade satu jer kg.pahit dye ade 3 ..kg.pahit dalam,luar dan tengah so kg yg paling dalam lagi pekat bahasa gerik dye .. nabila jujur la tak semua bahasa gerik kat atas nabila reti sebut .. haha sbb nabila rse nabila ckp lebih kpd loghat kedah ckit .. haha ..btw selamat belajar yew korang :)

I LOVE GERIK .. I LOVE PERAK

Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa datang lagi