Saturday, 17 November 2012

5 Sebab suke & Benci bila jadi Hottstuff


Assalamualaikum sekali lagi ..
heloooo semua .. Sejak akhir - akhir ini  nabila mintk maaf sgt tak leh nak updated entry sebab nabila busy nak uruskan kemasukan study next month .. lagi 2minggu ag nabila dah nak masuk study .. Ya Allah cepatnya masa berlalu tupp2 dah nak jadi student "ipta" atete .. nervous ..
haha .. abaikan ayat nabila yang merepek tu .. *merepek tapi benar ..

hari ini nabila nak cite pasal "HottStuff "
Kalau sebut pasal Hotstuff rasenya tak perlu kot nak explain sbb ramai dah tahu ape itu "Hotstuff "
Kebanyakkan Orang kat Muka Bumi nie selalu tergila - gilakan untuk jadi 
"Hottstuff "
persoalannya 'perlu ke nak jadi Hotstuff " best ke ?
Berdasakan kajian *macam forensik pulak ..kui3.. Hotstuff selalunya dikaitkan dengan Facebook ,twitter , Blogger and Vlogging
Tapi paling kecoh Hotstuff di Facebook dan Twitter ..
Kalau korang perasan bile korang Stalk Twitter or FB Hotstuff nie korang tak yah usyar lain korang tengok Followers je mesti beriban kan .. mesti ade kejelesan didalam naluri hati korang ..betul tak ?
Itu baru korang tengok Followers or Friend diowg .. belum lagi usyar Pic atau status lau usyar status ngn pic kat FB mesti yang liking tu agak Tinggi puratanya walaupun gambar mereka tu simple2 jew
Kalau tengok Twitter pulak mesti tak abes2 orang akan mention name Hotstuff ney.
Tapi tak semua orang suke bile jadi "HOTTT " ade yang happy sebab bile lepak mane2 jew mesti ade orang akan usyar lame2 macam nak makan pun ade .. hehe

*mesti ade orang akan jadi mcm ney bile jadi Hottt

5 sebab Kenapa Orang Nak Jadi Hotstuff :-

1. Bile jadi Hott Followers Twiterrrr Ramai beriban2 same la dengan Fb jugak friend Ramai

2.Bile jadi Hottt Orang yang akan tekan butoon Like ,bUtton Share ,Button Retweet tu  agak2 boleh buat Band atau boleh buat Club Football . *Beriban3

3.Bila jadi Hotttt mesti ramai yang nak puji jew walaupun muke macam "Tikus Mondok"

4.bile jadi hottt Harie2 dapat Kenalan baru ,boleh Main crush3 ,.fake relay 

5. bile jadi Hott time p lepak mane2 jer mesti ade orang akan tegur mesti ade orang teruja konon -konon macam dye ney adlah seorang "Retiss "

Itulah sebab kenapa orang Tergila2 nak Jadii HOtt ney .. 
Tapi tak best jugak Hott 
SEbab bile HOtt mesti ade orang perhatikan kite
"jage -jage ade yang memerhati " *kiah Propa


5sebab benci jadi Hotstuff   :-

1. Bile jadi Hott banyakla Dapat Tag picture kdg2 tu tak kenal pun orang yang tag tu
"Biaselah orang yang tag tu nak tumpang banyk Like " 

2 .Bile jadi hOTTT .. keluarlah kata -kata mcm ney dari peminat
 " kau jgn ambik dye .dye tu boyfie aku "akan terjadi mcm ney ade org akn mengaku jadi adik angkat .awek n errr macam2 la .. 

3. Bile jadii hottttt orang asyik nak usyar jer .. Time tu mesti rase cam " aku pkai baju terbalik ke ?"

4.Bile jadi hOTTT ..Ade orang yang  jeles then buat Fitnah dan ade jugak benci terusss ..

5 . Bile jadi Hotttt errr duduk tak senang bile lepak mane2 rase mcm nak lari jer sebab ramai yang nak main larian berlari tanpa henti 

Kesimpulanya :-

Tak perlu nak mencari Publisiti .. Jadi diri sendiri lebih guna ..bersederhanalah dalam hidup
Dalam Islam pun ade cakap "Tak perlu nak kejar Popular sebab nanti mati masuk Kubur jugak "
So that why la de yang suke jadi HOttttt dan ade jugak yang tak suke
Nabila harap korang Fikir la masak2 mane yang lebih berguna dalam hidup
Jadilah manusia yang boleh masuk ke syurga kerana amalan baiknya
Lebih baik Jadi Imam dari Jadi Seorang penyanyi .. 
sekian .. :)










Terima kasih kerana baca entry ini, jangan lupa datang lagi

1 comment:

prog muten said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/